Honeywell 5321 - FFP3 NR D

LOPTASTA MASKA SA VENTILOM

PREMIUM SERIJA 5000

- Kruta školjka: Zadržava oblik u vlažnom okruženju i pri velikom opterećenju.

- Ultra meki hipoalergijski Willtech™ dihtung sa apsorbujućim svojstvima i filmom za zaptivanje obezbeđuje izuzetnu udobnosti i savršeno prijanjanje.

- Most u boji omogućava uštedu vremena, savršeno podešavanje maske kao i trenutnu identifikaciju nivoa zaštite.

- Velika unutrašnja zapremina omogućava laku komunikaciju i disanje.

Zaštićeni ventil sa ekskluzivnim dizajnom za bolju zaštitu, veću udobnost i lakše disanje.

- Izuzetno fleksibilne i otporne duple elastične trake su prikačene van filtera kako bi se izbegao rizik od propuštanja.

- Ova kofil maska je veoma lagana (29g) što omogućava manje zamaranje radnika.

- Maska ne sadrži lateks, silikon ni PVC.

- Testirana dolomitom.

ATEX sertifikovana, može se koristiti za zaštitu u atmosferi ispunjenoj prašinom u opasnim područjima 20, 21 i 22 kao i za zaštitu u atmosferi ispunjenoj gasom za grupne IIA i IIB u opasnim područjima O, 1 i 2. U rudarstvu se može koristi za sve vrste ekstrakcije na bilo kojoj dubini.

Ova maska obezbeđuje dugotrajnu zaštitu i garantuje prihvatanje od strane korisnika. Dodanu zaštitu obezbeđuje izuzetan nivo udobnosti. Nema potrebe za promenom maske tokom redovnog perioda korišćenja. Sprečava iritacije i nema rizika od alergije na lateks. Nema ograničenja u pogledu korišćenja. Bezbedna po okolinu.

Koristi se u građevinskoj, metalo-prerađivačkoj, automobilskoj, prehrambenoj, farmaceutskoj, nuklearnoj, tekstilnoj industriji, poljoprivredi, medicini, rudarstvu, pri radu sa toksičnim otpadom, kada postoji biološka opasnost i sl. Štiti od prašine i isparenja koje sadrže kalcijum karbonat, glinu, kaolin, celulozu, obojene metale, biljna i mineralna ulja, cement, natrijum silikat, sumpor, staklena vlakna i plastiku, ugalj, kvarc, neobojeni metali, bakar, aluminijum, barijum, titanijum, vanadijum, hrom, magnezijum, molibden, antimon, nikal, strihin, uranijum, umereno radioaktivne čestice, tečnosti koje se koriste metaloprerađivačkoj i sl.


FFP3 klasa

Maksimalni nivo upotrebe: mogu se koristiti u atmosferi koja sadrži krute i/ili tečne aerosole u koncentracijama do 50 puta većim od dozvoljene granice (WEL- Workplace Exposure Limit): FFP3 klasa (visoka toksičnost). Oznaka "NR" (Non Reusable – za jednokratnu upotrebu), znači da se može koristiti jednu smenu, prema standardu EN 149:2001 + A1: 2009. Određene zabrane ili ograničenja se primjenjuju ​​u slučaju određenih kontaminanata.

Ograničenje korišćenja

Ova kofil maska se ​​ne sme koristiti u sledećim slučajevima:

- Kada je koncentracija kiseonika manja od 17%.

- Kada su nepoznati kontaminanti ili njihova koncentracija ili su odmah opasni za život ili zdravlje.

- Kada koncentracija kontaminanata prevazilazi nivo postavljen važećim zdravstvenim i sigurnosnim standardima ili 50 WEL (dozvoljenu granicu).

- U prisustvu toksičnih ili radio-aktivnih kontaminanata.

- U prisustvu gasa ili pare.

- Pri gašenju požara.

 

Tip Maske: Loptasta

Klasa: FFP3

Ventil: Da

Dihtung: Willtech™ - nosni

Trake: Duple elastične

Bez latex: Da

Bez PVC-a: Da

Bez silikona: Da

Šifre:

1005602 – veličina M/L

1005126 – veličina XL

Standard: EN 149:2001+A1:2009

Proizvođač: Honeywell

Dokument: premium_serija_5000_brošura_en.pdf (1.9MB) Dokument: premium_serija_5000_poster_uputstvo_za_korišćenje_en.pdf (0.3MB)  • Honeywell
  • Timberland Pro
  • Miller
  • Howard Leight
  • Soll
  • Optrel
  • Centurion